Članovi KKODS BiH u jerihonskom bdijenju zajedno s članovima iz Hrvatske, Mađarske, Ukrajine, Srbije i Slovenije

Nekategorizirano

U nizu sve brojnijih molitvenih inicijativa i poticaja u ovim svima neočekivanim vremenima u srijedu na svetkovinu Navještenja Gospodinova, Blagovijesti, 25. ožujka, započela još jedna, imenom vrlo poznata i sugestivna molitvena inicijativa – Jerihonsko bdijenje i pokora za narode država Europe. Zagovorna mreža za Hrvatsku pozvala je braću i sestre Katoliče Karizmatske obnove u Duhu Svetom susjednih zemalja da se povežu svi zajedno na Jerihonsko bdijenje i pokoru za narode država Europe.

Članovi KKODS Bosne i Hercegovine rado su prihvatili poziv braće iz Zagovorne mreže iz Hrvatske i u par dana se prijavilo više od 700 osoba koji su se odazvali na Jerihonsko bdijenje i povezali u molitveno zajedništvo, zajedno sa članovima KKODS Hrvatske, Mađarske, Ukrajine, Srbije te Slovenije (Prenova u Duhu).

Jerihonsko bdijenje u našim domovima trajat će od 25. ožujka u 06:00 do 1. travnja također u 06:00. Početak na svetkovinu Navještenja Gospodinova, Blagovijest, je namjerno znakovit, poručuju. Na taj dan 25. ožujka 1984. godine sveti papa Ivan Pavao II. je posvetio cijeli svijetu Prečistom Srcu Marijinu. Molitvi su se – zahvaljujući Katoličkoj karizmatskoj obnovi – pridružili i drugi narodi Europe.“Vjerujemo da će Gospodin učiniti i više nego što se usudimo nadati.

Budimo struja Njegove milosti i otvorimo se poticajima Duha Svetoga. Hvala dragom Bogu što ćemo zajedno na dan posvećenja Europe Prečistom Srcu Marijinu biti povezanu u duhu s brojnim vjernicima, što ćemo kleknuti na koljena te moliti za oproštenje i obraćenje srca”, ističu organizatori inicijative koju posvećuju Prečistom Srcu Marijinu i Srcu Isusovu i stavljaju pod njihov moćni zagovor.
Predložili su i kako se može uključiti: kao pojedinac ili kao molitvena grupa, zajednica iz različitih crkvenih duhovnih stvarnosti. Svatko pojedinačno neka odredi jedan sat u danu kada će zagovarati po određenim nakanama koje su također predložili. Preporučuju da se uzme i jedan dan posta u tom razdoblju.

Vrijeme koje su odabrali nije potrebno javljati Zagovornoj mreži već je potrebno biti postojan i ustrajan u molitvi.
Molitvene nakane su ove: za milost pokajanja i obraćenja hrvatskog i mađarskog naroda te cijele Europe; prestanak širenja, obolijevanja i umiranja od epidemije koronavirusom u Europi i svijetu; molitva za zdravstvene djelatnike, civilnu zaštitu, volontere, policiju, vojsku sve one ljude koji su najviše izloženi u borbi s koronavirusom i čiji životi su stavljeni na raspolaganje svima nama kako bi pomogli u ovoj pošasti koja hara svijetom; molitva za Crkvu, da Gospodin jača njen proročki glas, koji širi nadu u dolazak Božjega kraljevstva, praćen blizinom i utjehom Blažene Djevice Marije, Majke i Kraljice vjernoga ti naroda (po uzoru na blaženog Alojzija Stepinca).
Za sate bdijenja predlažu i molitve:

  1. Osobnu posvetu Prečistom Srcu Marijinu
  2. Gospinu krunicu
  3. Krunicu i litanije Svetom Josipu
  4. Psalme 6, 32, 38, 51, 102, 130, 143.
  5. Druge vaše molitve prikazane na ove nakane

“Budimo otvoreni za zajedništvo i milost koju Gospodin i preko nas izlijeva na ovaj narod. Bog se proslavlja po malenima u naizgled beznačajnim djelima, ali svako to malo djelo dio je velikog mozaika kojeg samo Gospodin vidi”, potiču u Priopćenju za javnost u ovim bremenitim vremenima i nastavljaju u molitvenom duhu:“Ispuni Gospodine zemlju svojom milošću, proslavi se u našim srcima, obiteljima, domovini i svijetu te nam daj milost pokajanja i obraćenja. Pošalji Duha Utješitelja da nam ispuni srca mirom, strpljenjem i pouzdanjem. Obnovi vjeru u nama! Zajedno u molitvi za veću slavu Božju”, zaključuje svoj poziv Zagovorna mreža za Hrvatsku kojoj se možete javiti putem društvenih mreža na Facebooku i Instagramu.