NAJAVA: DUHOVSKO BDIJENJE 2023. MOLITVENIH ZAJEDNICA S BISKUPOM KOMARICOM

1. NAJNOVIJE 2, AKTUALNO NAJAVE

KKODS BIH u suradnji s biskupom Franjom Komaricom organizira Duhovsko bdijenje u Banja Luci u subotu 27.5.2023. Program počinje u 11 sati u Crkvi „Marija Zvijezda“ (Trapistički samostan) u Banja Luci.

Pedeset dana nakon Uskrsa i deset dana nakon slavlja Kristova uzašašća Crkva slavi treći najveći blagdan – Duhove. Spomen je to na veliki događaj silaska Duha Svetoga na prvu Crkvu u Jeruzalemu i nad apostole. Taj dan se smatra rođendanom Crkve, koja bi bez Duha Svetoga bila samo još jedna od niza organizacija ili religija. Upravo je Duh Sveti čini Božjom, Kristovom crkvom. Stoga, kao pripadnici te Crkve bit ćemo zajedno s našim duhovnim pastirima slaviti Boga i biti kršteni Duhom Svetim i vatrom, vrativši se kućama svjedočimo Krista uskrsnuloga, Boga živoga.

Pozivamo vas da zajedno proslavimo Duhove u zajedništvu s biskupom Komaricom i našim svećenicima.

Bilo bi nam drago ako se odlučite doći na Duhovsko bdijenje u Banja Luku da nam to potvrdite mailom na kkods.bih@gmail.com i da napišete koliko vas dolazi i iz koje zajednice dolazite.

Ako ste i Bosne i Hercegovine, i želite ići na Duhovsko bdijenje u Banja Luku organizirani su autobusi iz Hercegovina (Mostar, Čitluk, Ljubuški, Grude, Široki, Posušje, Tomislavgrad, Livno), Srednja Bosna (N. Travnik, Vitez, Busovača), Posavina (Orašje, Tolisa)

Molimo vas da sa sobom ponesete hranu (sendviće) i piće, jer nema u blizini trgovine niti restorana.

Molimo za ovaj susret u Banjoj Luci da Duh Sveti zapali vatru u svim srcima i da svi budu kršteni Duhom Svetim.

Želimo vam obilje Božjeg blagoslova i mira!