Održan prvi susret molitvenih grupa, zajednica i udruga ODS-a BiH u Sarajevu

2, AKTUALNO

Bistrik/Sarajevo-U subotu 10. studenog u Franjevačkom samostanu i crkvi sv. Ante u Sarajevu na poziv gvardijana fra Slavka Topića i zamjenika duhovnika ODS-a fra Danijela Rajića, održan je prvi seminar zajednica, grupa, udruga i inicijativa povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome (ODS) Bosne i Hercegovine. Susretu se odazvalo oko 230 članova zajednica iz raznih mjesta Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Mostar, Gorica Sovići, Drinovci, Šujica, Livno, Podhum, Kupres, Bugojno, Kiseljak, Novi Travnik, Travnik, Vitez, Tolisa, Banja Luka i Jajce).

Geslo ovog susreta bio je Pavlov poziv Solunjanima „Duha ne trnite“ (1 Sol 5, 19).Susret je započeo uvodnim pozdravom i molitvom fra Danijela Rajića i koordinatora ODS-a BiH Mirke Puđa a nakon toga nastavljen slavljenjem, predavanjem svećenika iz ODS BiH, fra Danijela Rajića vlč. Jakova Kajinića, fra Nikole Spuževića te nacionalnog koordinatora ODS BiH Mirke Puđe.

U prvom predavanju fra Danijel Rajić, je govorio o Duhu Svetom i euharistiji u životu vjernika. Drugo pradavanje imao je vlč. Jakov Kajinić na temu darova Duha Svetoga. Treću katehezu imao je fra Nikola Spužević koji je govorio o grijehu prvih ljudi, rastu u svetosti te o važnosti i snazi zajedništva. Četvrto predavanje imao je nacionalni koordinator ODS-a BiH Mirko Puđa koji je iznio osvrt na rad ODS BiH od zadnjih nekoliko mjeseci, te prenio poruku nadbiskupa Vinka Puljića i biskupa Komarice s kojima je imao susret i razgovarao o radu i djelovanju Obnove u Duhu Svetom u BiH. Za radosno slavljenje pobrinuo se glazbeni sastav „El Shaddai“, slavljenički bend molitvene zajednice Spirtus Sanctus koja djeluje u Sarajevu u crkvi Sv. Ante na Bistriku.

Voditelji programa bili su Mara Mandić, članica zajednice Spirtus Sanctus iz Sarajeva i nacionalni koordinator ODS BiH Mirko Puđa. Misno slavlje predvodio je vlč. Jakov Kajinić u koncelebraciji sa fra Nikolom Spuževićem. Na kraju miskog slavlja fra Danijel Rajić je posvetio sve nazočne članove zajednica, njihove obitelji, i sve zajednice u sastavu ODS BiH Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Gvardijan fra Slavko Topić i vikar fra Danijel su kao domaćini sa članovima molitvene zajednice pripremili ručak za sve koji su bili na tom susretu, tako je uz jelo upriličeno i druženje, da se ljudi zbliže i da se razviju nova prijateljstva s braćom i sestrama iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine.

Koordinator je najavio da treba biti nekoliko puta godišnje ovakvih zajedničkih susreta da se učvrstimo u vjeri, nadi i ljubavi prema bližnjima i prema Bogu. Iako je bilo vrijeme da se u 18 sati krene svojim kućama, mnogi su poželjeli još ostati.

Cjelodnevno druženje je proteklo jako brzo jer kad smo s Gospodinom u molitvi, radosti i slavljenju onda nemamo osjećaj za vrijeme i najradije bi tada ostali i slušali što nam Duh Sveti govori preko svojih svećenika. Hvala Bogu za ovaj susret i hvala domaćinima koju su pripremili očinski doček i potrudili se da sve bude savršeno dobro.