Održan susret katoličke mladeži iz BiH i Hrvatske

1. NAJNOVIJE Susreti KKODS BIH

U župi sv. Josipa u Tesliću, od 6. do 8. siječnja 2023., u kongresnoj dvorani hotela Kardial u Zdravstvenom turističkom centru Banja Vrućica, održan je susret katoličke mladeži iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Organizator susreta bila je Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom (KKODS) Bosne i Hercegovine i Hrvatske pod vodstvom duhovnog asistenta don Davora Klečine, župnika iz Drvara.
Na susretu je sudjelovalo oko 400 mladih od 15 do 30 godina kojima se pridružio i određeni broj nešto starijih osoba te roditelja s malom djecom. Sudionici su slušali teološke kateheze, poučne za svakodnevni život i za duhovni rast. Pristupali su sakramentu pomirenja te sudjelovali na Euharistijskim slavljima, a sve je bilo popraćeno pjevanjem duhovnih pjesama.
Trodnevni susret završen je 8. siječnja u popodnevnim satima svečanim Euharistijskim slavljem u obližnjoj župnoj crkvi i Gospinom svetištu Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini.
Sudionici su se posebno obradovali susretu s biskupom banjolučkim mons. Franjom Komaricom i pomoćnim biskupom banjolučkim mons. Markom Semrenom koji su ih pohodili u večernjim satima na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja na povratku iz Sarajeva gdje su sudjelovali na Euharistijskom slavlju s novim apostolskim nuncijem u BiH nadbiskupom Francisom Assisijem Chullikattom. Biskupi nisu krili radost posebno zbog brojnih mladih obitelji s malom djecom i zbog nazočnih svećenika koji su svima bili na raspolaganju za duhovne potrebe.
„Bio sam na raspolaganju za sakramentalnu ispovijed. Zahvalan sam Bogu za ovu providnost da sam mogao vršiti svoju dužnost po kojoj je Bog, bez mojih zasluga, izlijevao svoje milosrđe opraštajući grijehe onima koji su ih ispovijedali i iskreno se za njih kajali. Radostan sam što sam mogao darovati to vrijeme pokornicima koji su u iskrenoj ispovijedi pokazali ozbiljnu želju za obraćenjem. Ovakav susret u organizaciji KKODS-a prvi put se zbio na području župe sv. Josipa u Tesliću pa je u tom smislu za ovu župu to i povijesni susret“, kazao je teslićki župnik vlč. Pavo Šekerija napominjući da su ga u adventskom vremenu prošle godine posjetili don Davor Klečina i gospodin Matija Ricov sa suprugom te predložili da spomenuti susret bude održan na području njegove župe što je rado prihvatio i uključio se u predloženi program. Na kraju je spomenuo da su se mladima iz BiH i Hrvatske pridružile i pojedine mlade obitelji iz Subotičke biskupije.

Foto: Pavo Šekerija
Izvor:KTA