Formacija Unbound

Susreti KKODS BIH

O Unboundu

Unbound je molitva evangelizacije srca koja koristi istinu evanđelja kako bi nas dovela do slobode i susreta s Ocem. Unbound nas uči kako slušati i djelovati po Pet ključeva (Five keys), dok tražimo veću i dublju slobodu za nas osobno i dok pomažemo drugima da učine isto. Svaki ključ predstavlja Biblijski temelj i smjernicu koja nas vodi u dublju slobodu. Pet ključeva čine:

 1. Pokajanje i vjera
 2. Opraštanje
 3. Odricanje
 4. Autoritet
 5. Očev blagoslov

Cilj Unbound molitve je pomoći ljudima iskusiti slobodu u Isusu Kristu kako bi živjeli slobodni znajući da su ljubljena djeca vječnog Oca. U Unbound molitvi fokus je na priču osobe i njeno srce dok joj se pomaže primijeniti istine evanđelja. Evanđelje je dar, ono budi nadu, poziva svakog od nas i svim ljudima nudi spasenje.

Prije nego započnete vaše Unbound putovanje, molimo vas da pročitate službene Unbound smjernice izdane od strane KKODS-a.

Sva pitanja vezana uz Unbound, materijale, smjernice, svjedočanstva i ostalo, kontaktirajte nas na email adresu: ods.unbound@gmail.com
Formacija

Unbound formacija ima za cilj pomoći ljudima prihvatiti slobodu koju imamo u Kristu. Kroz konkretne primjere naučiti prepoznavati obrasce razmišljanja i ponašanja koji su prepreka iskustvu Božje ljubavi. Bilo da želite povremeno služiti bližnjima, ili ste dio službe koja već moli Unbound, Bog nas uvijek poziva dublje, a naše znanje uvijek može rasti. Uz teorijsko znanje i praktične primjere, formacija će vam pomoći usavršiti suosjećanje, poniznost, pouzdanje u Duha Svetoga, te osnažiti vašu vjeru. Naučiti ćete kako se koristiti Unbound modelom i Pet ključeva (Five keys) kako bi pomogli drugima živjeti slobodu u Kristu.

Tko sve može na Unbound formaciju? Unbound formacija je za sve koji žele naučiti služiti se Pet ključeva (Five keys) kako bi pomogli drugima, za svećenike kao i vjernike laike.

KKODS nudi Temeljnu i Naprednu razinu edukacije. Edukacije se održavaju na godišnjoj razini i/ili prema potrebi članova KKODS-a, a sve informacije o edukacijama možete dobiti od vaših voditelja službe i/ili zajednice.

Materijali

Obvezna literatura:

 • Oslobođeni – Praktični vodič za oslobođenje, Neal Lozano, Magnum Opus, Zagreb, 2011.
 • Služba oslobođeni, Neal Lozano, Matthew Lozano, Magnum Opus, Zagreb, 2018.

Preporučena literatura:

 • Oduprijeti se đavlu, Neal Lozano, Magnum Opus Zagreb, 2018.

Nacionalna služba zajedništva Katoličke Karizmatske Obnove u Duhu Svetom Hrvatske posjeduje i materijale na hrvatskom jeziku:

• Unbound Basic Ministry Training DVD Video Series:

Kroz ovaj set predavanja steći ćete temeljno razumijevanje potrebno za vođenje molitve po modelu UNBOUND. On je sastavni dio studijskog programa temeljne obuke službe UNBOUND i namijenjen je pojedincima i skupinama koji su već prošli prvu obuku UNBOUND organiziran od strane KKODS-a.

Disk 1

1. Snaga evanđelja
2. Pregled Pet ključeva

Disk 2

3. Služiti drugima
4. Načela i praksa

Disk 3

5. Nekonfrontacijski pristup
6. Savjeti za intervju

Disk 4

7. Zagovorna molitva
8. Izgovaranje Očevog blagoslova

• Unbound Temeljna obuka – Radna bilježnica

Unbound temeljna obuka – Radna bilježnica voditi će vas kroz 8 predavanja Unbound Basic Ministry Training DVD Video Series. Kroz biblijska učenja, razmišljanje i aktivnosti u ovoj radnoj bilježnici, vaša služba će:

 • pomoći drugima živjeti snagu evanđelja kroz korištenje Pet ključeva
 • zadobiti dublje razumijevanje Pet ključeva
 • naučiti praktične korake kako voditi Unbound molitvu
 • dobiti savjete za dobru Unbound molitvu
 • koristiti nekonfrontacijski pristup i fokusirati se na osobu
 • naučiti koristiti se besplatnim materijalima
 • naučiti važnost zagovorne molitve za vrijeme Unbound molitve
 • izmoliti Očev blagoslov i osluškivati Duha Svetoga

Unbound Temeljna obuka – Radna bilježnica je praktični dio Unbound temeljne obuke. Namijenjena je pojedincima i grupama (službama) koji su završili temeljnu obuku Unbound-a organiziran od strane KKODS-a. Unbound Basic Ministrsy (Temeljna obuka) daje vam ključno znanje i razumijevanje za vođenje Unbound molitve.

Osim navedene literature omogućeni su i sljedeći resursi na hrvatskom jeziku:

Navedeni materijali mogu se nabaviti na svim seminarima KKODS-a, te upitom/narudžbom na email adresu:ods.unbound@gmail.com