Susret molitvenih zajednica KKODS s biskupom Komaricom

6. BISKUPI

U subotu, 26. listopada 2019., u okviru Izvanredne misijske godine u Banjolučkoj biskupiji i metropoliji, u crkvi Uznesenja B.D.M. u župi “Marija Zvijezda” Trapisti u Banjoj Luci održan je Molitveno-katehetski susret za molitvene zajednice iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i druge zainteresirane vjernike laike.

Na poziv biskupa Komarice su se odazvale 22 molitvene zajednice sa s oko 400 osoba, od kojih su 16 zajednica došle iz zajedništva Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom BiH, (KKODS BiH) pet zajednica iz KKODS HR, te predstavnici zajednica Kristove Krvi iz Banja Luke, i pedesetak simpatizera laika iz raznih krajeva BiH i HR.

Susret je počeo oko 10 sati ujutro i trajao do 18,30 poslije podne. Na cijelom je susretu aktivno sudjelovao i biskup Ordinarij, mons. Franjo Komarica koji je pripremo katehezu o pravu laika na udruživanje, rad, i djelovanje laičkih zajednica u katoličkoj Crkvi.
Biskup Komarica je citirao riječi papa koji su govorili o karizmatskoj obnovi i djelovanju u svijetu. Tako je citirao papu Franju koji taži od karizmatskih molitvenih zajednica da u svojim sredinama, župama, biskupijama organiziraju seminare krštenja u Duhu Svetom.

„Sestre i braćo otvorite se svom dušom darovima Duha Svetoga i zavapite o dođi Duše Sveti, jer bez Božanstva Tvojega čovjek je bez ičega, tone sav u crnom zlu.“ naglasio je biskup Komarica.

Nakon biskupove kateheze, Mirko Puđa koordinator zajednica Katoličke Karizmatske Obnove u Duhu Svetom BiH, uručio je biskupu Komarici Statut CHARIS-a i zamolbu za djelovanjem na području banjolučke biskupije.

Uz biskupa Komaricu, na susretu je sudjelovao g. Mijo Barada, evangelizator, član augustinske obitelji, koji je svjedočio o svome životu sugerirajući na “Tri koraka vjere“ gdje Mijo opisuje korake vjere koje trebamo napraviti ako se nađemo u nekoj neprilici. Tako je prvi korak: „Prihvatiti situaciju“, drugi korak je: „Zahvaliti Bogu za tu situaciju“ i treći korak je: „Moliti Boga da se proslavi u konkretnoj situaciji i objavi svoju svemogućnost.“ Na drugom predavanju Mijo je govorio na temu: „Oslobođenje područja i molitve za područja.“ Mijo je govorio je o brojnim svjedočanstvima ljudi koji su zbog krvne zbilje u povijesti živjeli u tjeskobama i strahovima, u svojim domovima, samostanima, gradovima, a oslobođeni su nakon molitve za to područje.

Poslije kateheze biskup Komarica je vodio pobožnost križnog puta, kao zadovljštinu za grijehe. Nakon čega je slijedila koncelebrirana Sveta Misa koju je predslavio mons. Biskup Franjo Komarica sa svećenica koji djeluju u KKODS BiH.

Odmah nakon slavljena Svete Mise, vjernici su častili Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu i zahvalili za sve milosti koje su dobivene na Molitveno-katehetskom susretu u Banjoj Luci.