TRODNEVNA DUHOVNA OBNOVA NANOVO ROĐENIH U ŽUPI GROMILJAK

1. NAJNOVIJE 2, AKTUALNO

Od 24.do 26.ožujka u župi Imena Marijina bila je duhovna obnova pod geslom „Evo sve činim novo“, koju su predvodili članovi zajednice „Nanovo rođeni“ iz župe Botinac, Zagreb. Trodnevnu duhovnu obnovu organizirala je molitvena zajednica Rastimo u Gospodinu koja djeluje u župi Gromiljak.

U petak je program za počeo sa pobožnošću križnoga puta. Nakon toga uslijedila je sveta misa, koju je predvodio fra Josip Ikić zajedno sa župnikom u Gromiljaku vlć. Ilijom Karlovićem, vlć. Mirkom Ikićem koji je na ispomoći župniku, te don Davorm Klećinom koji je prati Nanovo rođene kroz misiju u BiH.

Nakon svete mise, Matia Ricov je imao nagovor o predstavljanju njihove zajednice, o svome osobnom iskustvu doživljaja živog Boga. Nakon predstavljanja zajednice, uslijedilo je svjedočanstvo bračnog para Šego. Nakon svjedočanstva bračnog para Šego, uslijedilo je klanjanje pred Presvetim i molitva za izljev Duha Svetog, koju su molili članovi zajednice Nanovo rođeni.

.

 

 

U subotu je program također bio izuzetno bogat. Taj dan su i časne sestre Služavke malog Isusa u Gromiljaku proslavile i svoj patron (Kuća Navještenja). Taj dan priređen je program za mlade koju su vodili članovi Nanovo rođeni, Timon zajedno sa s. Jelenom. Većinom su bili krizmanici iz župe.

 

Nakon toga, uslijedila je pauza do 15:30h, kada su se priključili mladi iz Novog Travnika u sportskim aktivnostima. U 17:00 sati uslijedila je Sveta Misa koju je predvodio fra Josip Ikić duhovnik zajednica Rastimo u Gospodinu. Nakon svete mise, Matia Ricov održao je predavanje „Sjećanje i povratak“.

Nakon njegovog predavanja uslijedilo je svjedočanstvo Michaela Karačanakova, člana zajednice Nanovo rođeni. U nedjelju, program je počeo sa svetom misom u 8h, nakon toga uslijedio je program za mlade, a potom svjedočanstvo Timona. S  misnim slavljem u 11 sati zahvalili smo Bogu na svim milostima i darovima koje nam je Bog proteklih dana udijelio, a župnik vlć. Ilija zahvalio gostima.

Pored župljana iz Gromiljaka, na duhovnoj obnovi su sudjelovali i iz drugih krajeva iz Kreševa, Kiseljaka, Fojnice, Brestovskog, Busovače, Vitez, Travnika, Novog Travnika, Jajca itd.

Izvor i Foto: RuG Gromiljak