Biskup Petar Palić predvodio Misno slavlje za karizmatike, Treći red i Framu

1. NAJNOVIJE 2, AKTUALNO 6. BISKUPI

Sv. Misno slavlje u prepunoj franjevačkoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru za članove karizmatske molitvene zajednice Most Božje ljubavi, Trećega franjevačkoga reda i Frame predvodio je biskup Mostarsko-duvanjski i Trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Na početku Sv. Misnoga slavlja ga je pozdravio gvardijan i župnik fra Danko Perutina i zahvalio mu na njegovome odazivu.

U propovijedi biskup Palić je naglasio važnost zajedništva koje njeguju franjevci kao domaćini molitvene zajednice Trećega reda i Frame.

Naglasio je kako je evanđelje toga dana kao birano za ovu prigodu jer se govori o prorocima, zakonoznancima i karizmama odnosno darovima. Spomenuo je kako zakonoznanci ne samo da nisu prepoznali Božje znakove i događanja nego su i drugima priječili doći do Isusa Krista.

Kao najveću karizmu istakao je rad na samome sebi, kroćenju svojih požuda, služenju crkvi, braći i sestrama i najveći dar bez kojega svi drugi darovi ništa ne vrijede, jeste dar ljubavi, kako je sam sv. Pavao rekao u svojoj poslanici „Kad bih sve ljudske i anđeoske jezike govorio, a ljubavi ne bih imao, bio bih poput mjedi što ječi ili cimbala što zveči“. Također biskup je naglasio važnost zajedništva u kojem članovi jedni druge u bratskoj ljubavi opominju i nose i što je najvažnije mole jedni za druge.

Poslije mise uslijedilo je klanjanje Presvetom Euharistijskom Sakramentu koje su animirali mladi iz molitvene zajednice Nanovo rođeni iz Zagreba. Nakon čega je uslijedilo predstavljanje zajednice Nanovo rođeni i svjedočanstvo o predbračnoj čistoći.

Matija Ricov i Mišo Lukenda su posvjedočili o svome osobne odnosu s Bogom, problemima s kojima se susreću mladi. Naglasili su kako jedino Crkva može ponuditi mladima nešto autentično što svijet ne nudi. Također su prezentirali početke i rast zajednice Nanovo Rođeni.

Nakon završenoga duhovnoga programa uslijedio je program tjelesne okrepe u vidu domjenka.

kkodsbih.com/Josip Lucijano Milić