Preminuo fra Nikola Spužević, pokretač karizmatske obnove u Hercegovini

Nekategorizirano

Preminuo je fra Nikola Spužević (67), poznati hercegovački franjevac, pokretač karizmatske obnove u Hercegovini, a ujedno i utemeljitelj, voditelj i duhovnik Karizmatske zajednice Emanuel koja je ove godine obilježila 20 godina svog djelovanja.

Fra Nikola je posljednje godine svog života proveo u Gorici Sovićima kao župni vikar. Na župama gdje je god službovao je ostavio veliki i dubok trag, pa tako i u župi sv. Stjepana Prvomučenika.

Fra Nikola je bio neumorni radnik na njivi Gospodnjoj. Po njegovim molitvama mnogi su susreli živoga Boga, mnogi su promijenili svoj život, mnogi su došli bliže k Bogu ostavljajući se poroka i raznih drugih ljudskih slabosti. Bio je neumoran, iako krhkog zdravlja uvijek je bio spreman raditi za Gospodina i poput dobrog pastira dovodio je ljude k Bogu u stado tj. zajedništvo s katoličkom Crkvom, zato se je na njegovim karizmatskim susretima uvijek tražilo mjesto više. Dragi fra Nikola hvala ti za sve. Pokoj vječni daruj mu Gospodine.

Pokop fra Nikole bit će u subotu 11. prosinca 2021.

U 10:30 sati bit će služena misa zadušnica u župnoj crkvi u Gorici gdje je službovao a zatim misa zadušnica u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru u 14 sati, nakon mise zadušnice slijedi pokop na groblju Šoinovac.

Fra Nikola, počivaj u miru Božjem!